BirGün: Skandalın böylesi: Acıbadem’de lise kalmadı…

Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yıkılmasıyla Acıbadem’de çocukların sınavsız gideceği bir okul kalmadı. Öğrenci velisi Seval Uzunal: Rant, çocuklarımızın geleceğinden değerli görüldü

e196b-manset5

Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin yıkılmasıyla Kadıköy Acıbadem’de lise öğrencilerinin gideceği okul kalmadı. Lise, 2012’de depreme karşı güçlendirildi. Ardından Ahmet Sani Gezici Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak dönüştürüldü. Depreme karşı güçlendirilmesinin üzerinden tam 2 yıl geçmeden okul yıkıldı. Okulun mevcut öğrencileri Fikirtepe’de bulunan başka bir okula taşınacak. Resmi olmayan açıklamalara göre okulun yerine lüks standartlarda, içinde sosyal tesisleri barındıran yeni bir kız yatılı imam hatip okulu yapılacak. Acıbadem’de yaşayan öğrenci velileri aylarca yaptıkları eylemlere ve idarecilere yaptıkları itirazlara karşın okulun yıkılmasına engel olamadılar. Acıbadem Dayanışması, mahallede astığı pankartlarda Acıbadem’de lise öğrencilerinin gideceği okul kalmamasına dikkat çekti.

‘ZORBALIKLA OKULU ALDILAR’
Öğrenci velilerinden Ömer Erdem, “Kasım ayından beri okulumuz için mücadele ettik. Yetkililer bize kulak asmak bir tarafa görüşmeye gittiğimizde bizi muhatap bile almadı” dedi. Okullarının zorla ellerinden alındığını ve bölgede okuyan çocukların uzak okullara mahkûm bırakıldığını kaydeden Erdem, “Maalesef okul yıkıldı. Dozerle geldikleri gün oradaydım. Acı içinde yıkımı izledik. Zorbalığa karşı zorbalık kullanmak istemedik” diye konuştu.

‘DİRENMEK DIŞINDA SEÇENEK BIRAKILMADI’
Bir diğer öğrenci velisi Seval Uzunal, velilerin tepkisinden kaçmak amacıyla okulun alelacele yıkıldığını kaydetti. Veli Uzunal, “Yanındaki imam hatip okulu yıkıma hazır olduğu halde yıkılmadı. Bizim açımızdan çok çarpıcı. Bize, Acıbadem’de yaşayan insanlara meydan okundu. Veli olmanın ötesinde ben bu mahallede yaşayan bir insan olarak burayı yıktırmamak için direnişte yer aldım. İdarenin icraatına karşı direnmek dışında yasal bir yol kalmamıştı. Ancak, bütün çabalarımıza karşı okulumuz yıkıldı. Rant çocuklarımızın geleceğinden daha değerli görüldü” diye konuştu.

EĞİTİM İÇİN MÜCADELEYE DEVAM
“Mahallede çocuklarımızı sınavsız gönderecek okul bırakmadılar. 11’inci sınıfa giren çocuğum Fikirtepe’ye kadar gitmek zorunda kalacak. Evi değiştireceğiz yada 150-200 lira arasında değişen servis ücretini vermek zorunda kalacağız” diyen Uzunal, “Aslında sorun bunun ötesinde, eğitim politikaları kaliteli, sorgulayan bir nesil yetiştirmenin uzağında. Çocuğum için değil herkes için kaliteli eğitim istiyoruz. Ve bu hakkımız için direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SERBAY MANSUROĞLU
1 Ağustos 2014
Haberin devamı için tıklayınız; BirGün.net