Radikal: Ateş, su ve toprağın dili

7. Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eskişehir’de başladı. Herkese açık sempozyumda Gezi eyleminde ölen Ali İsmail Korkmaz da unutulmadı.

pismistopraksempozyumu

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’na dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye ’den sanatçılar katıldı. Pişmiş toprak çok yönlü bir malzeme. Bu malzemenin bütün boyutlarıyla ele alınabileceği sempozyum fikri, Frig uygarlığına mesken olan ve ‘terracotta (pişmiş toprak) heykeller kenti’ diye anılan Eskişehir’de hayata geçirildi. Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi öncülüğündeki sempozyum, farklı çalışma tekniklerinin sergilendiği görsel bir şölen havasında. Ortaya çıkan eserler ise Eskişehir’de birçok noktada sergilenecek, parklarda eserler için sergi alanları oluşturulacak. Eskişehir’de, Gezi protestoları sırasında ölen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz da sempozyumda oluşturulan bir esere yansıdı.

Halkın sempozyumu
Çalışmalar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Bilgehan Uzuner’in gözetiminde yürütülüyor. Uzuner “Halk ortaya çıkardığımız eserlere dokunmaya başladı” dedi ve kendileriyle birlikte gönüllü çalışmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti.

‘Çocuksu’ festival
Sempozyum alanına kurulan çadırlarda toprağa şekil vermeye çalışan çocuklar hallerinden memnun. Çocuklar, çamurdan yaptıkları küçük heykellerle eğlenirken eğitmenlerin yardımıyla el becerilerini de geliştiriyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaptıkları çalışmalarda asıl hedeflerinin minikler olduğunu söyledi. Ataç, çocukların misafir olduğu atölyelere ailelerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Sevtap Tatlıdil
16 Eylül 2013

Haberin kaynağı için tıklayınız; radikal.com.tr