Bianet: Emniyet ’6 Değil 4 Polis İntihar Etti’

Emniyet’ten yapılan yazılı açıklamada son bir haftada altı polisin intihar ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Gezi eylemlerinden bağımsız olarak dört polisin intihar ettiği açıklandı.

polis

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı İstanbul’da başlayan ve diğer illere de sıçrayan olaylar sırasında bunalıma giren altı polisin intihar ettiğine ilişkin haberlere Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yalanlama geldi.

Emniyet-Sen’in bir haftada altı polisin intihar ettiği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Emniyet Genel Müdürlüğü son bir haftada dört polisin intihar ettiğini açıkladı.

Bu intiharlardan ikisinin ailevi nedenlerle, birinin psikolojik rahatsızlık sonucu, birinin ise kardeşinin polis okuluna giriş sınavını kazanamamasından kaynaklı olduğunu belirten Emniyet, intiharların hiçbirinin Gezi parkı eylemleriyle alakası olmadığını söyledi. (EKN)

10 Haziran 2013
Haberin kaynağı için tıklayınız; bianet.org