Evrensel: Karşı Direniş Ali İsmail’i unutmadı

karsi-direnis-ali-ismaili-unutmadi02efd582d078bfbf3d27

Karşı gazetesi çalışanlarının alacaklarının ödenmesi için başlattığı iş yerini terk etmeme eylemi devam ediyor. İşyerlerini terk etmeyen Karşı çalışanları günlük olarak direniş gazetesi çıkarıyor. Çıkardıkları gazetede bazen kendi direnişlerinden haberler veriyorlar bazen memleket gündemine değiniyorlar. Karşı Direniş’in dünkü sayısında Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna ve Ali İsmail Korkmaz’a yer verildi.
“19 Nisan’da şampiyonluk başkadır- Direnenler asla yıkılmaz- Ali İsmail Korkmaz” başlığı ile yayınlanan Karşı Direniş, Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı unutmadı.

GAZETECİLERİN SORUNLARI TARTIŞILDI
Direniş 15. gününde de gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı bir panele ev sahipliği yaptı. Önceki gün akşam düzenlenen panelde gazetecilerin sorunları ve örgütlülük konusu tartışıldı. Panele konuşmacı olarak, Direnişçi Özlem Akcan, TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu ve Tuğrul Eryılmaz ile Avrupa Gazeteciler Federasyonu Koordinatörü Renate Schroeder katıldı.

‘ŞİMDİDEN ÇOK BÜYÜK KAZANIMLARIMIZ OLDU’
Özlem Akcan, direniş süreci hakkında bilgi verdi. Gezi direnişinin ruhunu yansıtacağı düşüncesiyle Karşı gazetesinde çalışmaya başladıklarını anlatan Akcan, “Ancak beklediğimiz gibi olmadı. Bugün direnişteyiz. Şimdiden çok büyük kazanımlarımız oldu. Çalışma sırasında yakalayamadığımız sıcaklığı burada edindik” dedi.
TGS Genel Başkanı Uğur Güç, gazetecilik yapmanın her geçen gün zorlaştığına dikkat çekti.Gazetecilerin sendikal örgütlenmesinin şart olduğunun altını çizen Güç, “Dayanışma ve örgütlülük ile bu direniş kazanacaktır” dedi.
Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu da , “Baştan bozuk olan bir niyetle ‘Gezi ruhu’ adı altında buraya toplanıp bir zorbalığa tabi olmuşsunuz. Bu, medyanın özeti gibi” ifadelerini kullandı.

‘DAHA ETKİLİ BİR KAMUOYU OLUŞTURULMALI’
Avrupa Gazeteciler Federasyonu Koordinatörü Renate Schroeder, dayanışma duygularını iletti, “Direniş örnek bir direniş olabilir, herkese bir umut verebilir” dedi. Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, “Bir ülkenin siyasal iklimi ne ise o ülkenin medyası da odur. Gazetecilikten uzaktan yakından ilişkisi olmayan kişiler medyaya girdi” diye konuştu. Direnişin daha yaratıcı bir şekilde örgütlenmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, “Bu direniş topluma dalga dalga yayılıyorsa çok farklı bir işlev görmüş olabilir” dedi. Panelistlerin konuşmalarının ardından direnişin büyütülmesi açısından neler yapılacağı tartışıldı.

29 Nisan 2014

Haberin kaynağı için tıklayın; evrensel.net